blueovalinv

Can someone identify this?

tank is aprox a couple of months old. not to sure of this green algae that appeared a few days ago. i did just install a panorama 19watt led light with in the last 2 weeks. its "on" the sand, rock and acrylic. i was running the lights way to long. now im down to just under 10 hours. please, any suggestions would be greatly appreciated!

post-72376-1332026256_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like blue-green slime algae.... that stuff is hard to get rid of. I bout some chemi-clean and that seemed to help

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. nitrite o

2. ph 8.4

 

only change is lighting. how could i get this stuff? i make my own ro/di water and have not brought any corals into the tank. fish and snails have been in for about a month.

post-72376-1332116571_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hard to tell from pics but looks like a mixture of diatoms and the beginnings of cyano?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea, looks like a slight cycle might be happening. Do slightly bigger water changes for the next 2-3 water changes and that should help. Some Chem-pure and Purigen wouldn't hurt either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Things are staring to clear up. Thanks for the heads up on the Chem-pure and Purigen. Planning on installing these into the system. Is there any suggestions to the order of filtration?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now