Jump to content

Jim80

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About Jim80

  • Rank
    New Community Member
  1. Jim80

    Stocking Fluval Evo 13.5

    Fair enough. That’s my next tank. Fancy starting a build thread for that?
  2. Jim80

    Fluval Evo 13.5 Owners Thread

    I had the same problem. I have ps2 chamber 1, intank chamber 2 and same pump as you. I turned down the pump flow rate at it seems to have worked. anyone know why you block the hole? When I tried it just dropped the rear water levels massively.
  3. Jim80

    Stocking Fluval Evo 13.5

    Any update? Pics? I’ve got the same tank. Interested in how your setup works out. Sounds good 👍
  4. Jim80

    Fluval Evo 13.5 Owners Thread

    Hi, I have just received my intank media basket for chamber 2. What filter media are people using? Im thinking: filter floss carbon GFO any recommendations or changes?
  5. Jim80

    First marine aquarium

    Thank you for your replies. I have used tropic marin reef salt and ro/di water mixed to 35ppt. I have been dosing with tropic marin nitrobiotic.
  6. Hi, This is my first post and my first marine aquarium. I have had my tank set up since Sunday (6 days today). I started my fishless cycle on the same day by adding a shrimp/prawn in for about 18 hours. The smell got to us.. I started with Marco rock and live sand.My question is.. I have been testing my water everyday since and have had reading, since day one, for Ammonia, Nitrite and Nitrate. 1) It this normal?2) Tonight my ammonia and nitrite have dropped from yesterday. Ammonia peaked at 1 mg/l (ppm)Nitrite peaked at 0.4 mg/l Yesterday and today 0.3 mg/l. Nitrate has peaked and now flatlined at 12 mg/lIs my tank still cycling or do I need to add another shrimp/prawn in?Any advise would be much appreciatedThank you
×