Jump to content

DominicDuffy

Members
  • Content count

    225
  • Joined

  • Last visited

About DominicDuffy

  • Rank
    Community Member
  • Birthday May 10

Recent Profile Visitors

607 profile views
  1. DominicDuffy

    Acan and Goniopora Not Opening

    My tank consumes a lot of calcium, magnesium and alkalinity making it almost impossible to keep stable also when I use ati nano assentials is seems to be making my dino issue worse. I thinks it something to do with the trace elements in it. Iv currently got all my corals on frags plugs on a frag rack as if only got my dino issue on the sand bed and to try remove it I use a turkey blaster daily to let my filter floss capture it. Also my goni and acan are not opening up at all now but I think this is because I have stopped water changes causing my nitrate to go up to 40ppm as a way of getting rid of the dinos. I'm going to do a water change today to lower it because most if my dinos have gone since dosing hydrogen peroxide, doing a 5 day blackout and blowing the dinos of the sand.
  2. DominicDuffy

    Acan and Goniopora Not Opening

    If just got one jebao sw4 peacemaker pointing towards the surface of the water. If tried everywhere in the tank but the coral seems to be getting worse.
  3. DominicDuffy

    Acan and Goniopora Not Opening

    If had two acan frags, a Goniopora frag and a few different zoanthid frags in my tank for a few months now and I'm unable to be the Goniopora or acans to open. The zoanthid have no problem but iv tried many things such as feeding reef roids, constantly testing the water quality, placing the coral in different spots but still no luck. They both sometimes start to open but close after a few hours. From testing my water if seen that each day my parameters change a lot and have been doing ati nano assential to try keep my parameters in check but it seems to be very hard to do so. The tank is a aqua one and is only 35l. Also when I dose reef roids my nitrate spike so I tend to not feed this. Another issue isbthat I'm suffering from dinoflagellates could this be the issue ? My acans is now showing a lot of it skeleton aswell.
  4. DominicDuffy

    Aqua One 35 Nano Tank

    I just did the 3 day blackout and I believe it made them worse. If just got some marine pure plate to improve my beneficial bacteria so I'll try that
  5. DominicDuffy

    Aqua One 35 Nano Tank

    What would you say is the best protocol when dealing with dinos
  6. DominicDuffy

    Aqua One 35 Nano Tank

    If covered my whole tank up and I'm doing a three day blackout to see what is happening iv also purchased a marine pure plate to increase area for beneficial bacteria to populate
  7. DominicDuffy

    Aqua One 35 Nano Tank

    I'm pretty sure it is, it's brown has bubbles in it and is like stringy of the sand bed. I also believe this could be the cause of my coral not opening properly due to the toxin dinos release
  8. DominicDuffy

    Aqua One 35 Nano Tank

    Could I possibly have dinos due to have 0 phosphates. Because when I measure phosphate it's always zero. However, I have GHA aswell consuming the phosphate and I run gfo in a media reactor.
  9. DominicDuffy

    Aqua One 35 Nano Tank

    Can hydrogen peroxide be used without a skimmer and I know if had them for ages now I blow the sand bit in a day they are back.
  10. DominicDuffy

    Aqua One 35 Nano Tank

    Finally upgraded my lighting to an ai prime hd. Also ended up removing the hob refugium as I have a rodi system now so it is easier to do water changes. However, I am suffering with dinoflagelates and hair algae. I added a clean up crew so all of the hair algae is nearly gone. I'm also now running rowaphos in a media bag and im hoping to install a protein skimmer and media reactor soon. Does anyone have any advise on getting rid of dinoflagelates ?
  11. DominicDuffy

    Aqua One 35 Nano Tank

    I have 2 clowns and I fees. a small amount every three days. I'm also running rowaphos In a media bag
  12. DominicDuffy

    Aqua One 35 Nano Tank

    If just changed over from api test kits to Salifert and I'm getting much better readings than before. The issue I am currently having is as I said before I was having algae issues so I bought an rodi system. I know make my own salt and rodi water and if still got hair algae and a green algae on my rock and i also have what I believe is dinoflagelates growing on my sand bed. My phosphate is 0.025. Another issue I have is that my parameter are all fine or there abouts and my goniapora and scans aren't really opening and never have. Also recently one of my zoas grew a new head and one of them is not opening now. Here are my parameters
  13. DominicDuffy

    Aqua One 35 Nano Tank

    Glad I could help 😂
  14. DominicDuffy

    RODI System Producing No Waste Water

    It turned out that my flow restrictor was faulty. I got a replacement one sent out by the manufacture and now it is fine
  15. DominicDuffy

    Asta 20 Light Settings

    Won't the white spectrum on channel 2 cause algae problems
×