Jump to content
Nathans_Reef

Too Much Flow?

Recommended Posts

Nathans_Reef

does anybody know if the Jebao sw2 wave maker will produce too much flow for a 30cm cube aquarium even if it is pointed at the surface slightly?

Share this post


Link to post
paulsz

no it should be good! i have an SW4 running on lowest setting, W2 mode in a tank that is about 35cm long and 25cm wide. When the powerhead is freshly cleaned (during water changes), the flow is pretty strong. But the corals seems to handle it. Even the mushrooms. They wave around a little but adjust within a day or so. 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Nathans_Reef
10 minutes ago, paulsz said:

no it should be good! i have an SW4 running on lowest setting, W2 mode in a tank that is about 35cm long and 25cm wide. When the powerhead is freshly cleaned (during water changes), the flow is pretty strong. But the corals seems to handle it. Even the mushrooms. They wave around a little but adjust within a day or so. 

Ok great thanks

Share this post


Link to post
Clown79

It all depends on aquascape and the corals you keep

 

I had the sw on the lowest setting wave mode and could not run regular mode and it pissed my corals off and even damaged a few. 

Softies and sps were fine, but my lps were not.

 

I used the sw in a 15g which was 24" long.

 

No 2 tanks are the same, what works for 1 will may not work in another

  • Like 1

Share this post


Link to post
Nathans_Reef
1 hour ago, Clown79 said:

It all depends on aquascape and the corals you keep

 

I had the sw on the lowest setting wave mode and could not run regular mode and it pissed my corals off and even damaged a few. 

Softies and sps were fine, but my lps were not.

 

I used the sw in a 15g which was 24" long.

 

No 2 tanks are the same, what works for 1 will may not work in another

Did you have the wavemaker pointed at the surface?

Share this post


Link to post
Clown79
4 hours ago, Nathans_Reef said:

Did you have the wavemaker pointed at the surface?

I tried it in many different ways, different places, didn't matter. Even had the same issue with it in my 25g and 10g.

 

The SW2 doesn't have that much ability to direct it and i ended up with 2 that crapped out in 3 mnths.

 

I replaced them with other wavemakers

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Nathans_Reef
5 hours ago, Clown79 said:

I tried it in many different ways, different places, didn't matter. Even had the same issue with it in my 25g and 10g.

 

The SW2 doesn't have that much ability to direct it and i ended up with 2 that crapped out in 3 mnths.

 

I replaced them with other wavemakers

Ok thanks

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recommended Discussions

×
×
  • Create New...