Jump to content
Knighty

Hummmmmmmmmmmmmmmmm

Recommended Posts

Knighty

Hi

 

Im in need of a little help to save my sanity.

 

My evo is making a humming noise thats driving me crazy. Its coming from the false wall and is being generated at the connection in the false wall. I have sat the pump on a foam pad which removed part of the noise but it seems the tubing is carrying the vibrations. In chmaber 3 where the pump is located you can physicaly see the waves being created in the water.

 

Would swapping to thick silicone tubing stop this, or would doing a pump upgrade to a sicce stop this?

 

any Fluval ses owners have this same problem? 

Share this post


Link to post
Clown79

Have you cleaned the pump out? Something may be caught in it or maybe one of the parts is broken.

 

 

Share this post


Link to post
Knighty
11 hours ago, Clown79 said:

Have you cleaned the pump out? Something may be caught in it or maybe one of the parts is broken.

 

 

Thanks for the reply.

 

when i took the pump apart to see if there was any thing caught i noticed the bun on the end of the impella had split and the shaft was poking through.

 

Took a quick trip to the LFS where i got the tank and they exchanged the pump.

 

problem solved

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recommended Discussions

×
×
  • Create New...