Jump to content
Berlibee

Alexey's Reefer 250 - New Light Installed!

Recommended Posts

Berlibee

Neptune Trident ! :wub:

Share this post


Link to post
Berlibee

Just a quick update: System looks good and maturing. I really like the looks of the rocks now, very cool colors and textures with a few algae on it. Water params are stable. I don't see colors changes yet after adjusting the light's intensity with a PAR Meter, but some corals started to shift colors it's just not so visible now. But only 2 weeks passed, I hope to see it clearly in the next two weeks. Also got this cool nem and a few fishes will update the livestock list later. Cheers! omgomgomg

 

Nem001.jpg

 

Nem002.jpg

 

Rocks_001.jpg

 

Rocks_002.jpg

 

Rocks_003.jpg

  • Like 5
  • Wow 1

Share this post


Link to post
teenyreef

Rocks look healthy! And those anemone pics are beautiful :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
mitten_reef

Very cool looking nem, Love it!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Berlibee
1 hour ago, teenyreef said:

Rocks look healthy! And those anemone pics are beautiful :)

 

1 hour ago, micoastreefing said:

Very cool looking nem, Love it!

 

Thanks guys, I hope this one will not walk all around like a "white walker" killing everything around. :lol:

  • Like 2
  • Haha 1

Share this post


Link to post
ninjamyst

wow, hope that says bubbly for you!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Berlibee
29 minutes ago, ninjamyst said:

wow, hope that says bubbly for you!

At this moment it's bubbly during the day and extended in the night time. I hope so as well. ;) 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Lynton

Tank looks amazing ??.. can I ask how you did the refugium? I have a reefer 170 and don't use the ATO so was thinking about  using that as fuge. Would kindly take some pics if possible plz? As would like to TRY and hard plumb it (Also subbed)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Berlibee
3 hours ago, Lynton said:

Tank looks amazing ??.. can I ask how you did the refugium? I have a reefer 170 and don't use the ATO so was thinking about  using that as fuge. Would kindly take some pics if possible plz? As would like to TRY and hard plumb it (Also subbed)

 

Sure but there is not much to show, it's this tank: https://www.bulkreefsupply.com/7-5-gallon-cube-tank-standard-glass-mr-aqua.html

With two drilled holes for IN and OUT for 1” BULKHEAD and just 3 walls small podium. Just don't make it high or the light will be to close to the water surface. ;)

 

Send me your phone number by PM. I'll send you a video from my phone in Whatssup for example or Facebook link to your profile.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Lynton
On 05/09/2017 at 7:07 PM, Berlibee said:

 

Sure but there is not much to show, it's this tank: https://www.bulkreefsupply.com/7-5-gallon-cube-tank-standard-glass-mr-aqua.html

With two drilled holes for IN and OUT for 1” BULKHEAD and just 3 walls small podium. Just don't make it high or the light will be to close to the water surface. ;)

 

Send me your phone number by PM. I'll send you a video from my phone in Whatssup for example or Facebook link to your profile.

Thank you will do it now.. good job on the ati test

  • Like 1

Share this post


Link to post
mitten_reef
3 hours ago, Berlibee said:

Full water test at 4 Months mark:

 

Looks like 15% weekly water changes are working good, water params are pretty clean ( Salt Tropic Marin PRO ) - will adjust Magnesium and Iodine: :lol:

http://lab.atiaquaristik.com/share/3c9a49f241af27ff22fc

 

 

Water_Test_ATI_4_Months.png

Your tank must be super polluted, it scored 100 out of 100!  Strange way to "grade" pollutants quantity. :lol: 

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Berlibee
1 hour ago, micoastreefing said:

Your tank must be super polluted, it scored 100 out of 100!  Strange way to "grade" pollutants quantity. :lol: 

Hehehehe yep! :lol:

Share this post


Link to post
Berlibee

Found yesterday that I have some awards points at @Marine Depot ! Couldn't resist and ordered the Sponge Power hehehe .... man I LOVE this product. :wub:

  • Like 2

Share this post


Link to post
teenyreef

I just got an ATI test kit and their 3 part kit. I'm going to try it instead of my current dosing set up in my 40g. Are you doing their dosing too, or just the testing?

  • Like 1

Share this post


Link to post
metrokat
On 8/25/2017 at 4:24 PM, Berlibee said:

Neptune Trident ! :wub:

Not backwards compatible tho :(

 

 

Did I miss your ATI test results? Can't find them.

No wait. My bad. I see them.

Why aren't they in english tho. :mellow:

  • Like 1

Share this post


Link to post
metrokat

Yup yup. I clicked English. One extra click. I get it. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
metrokat

Where are the RO results?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
teenyreef
58 minutes ago, metrokat said:

Where are the RO results?

 

Oh yeah, that's right I forgot they test the RODI water too, that was one of the reasons I was really interested in the ATI tests...so where are the RO results? :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Berlibee
11 hours ago, metrokat said:

Where are the RO results?

 

Ah yes, I forgot about them hehehe: http://lab.atiaquaristik.com/share/86c3a58d34ce6d21b94e 

"Only trace elements, phosphorous and pollutants were analysed. Device is working good!"

 

I took the sample from a buckets that I didn't clean for a few weeks. So also more that happy with how the RO/DI is working. :happy:

 

12 hours ago, teenyreef said:

I just got an ATI test kit and their 3 part kit. I'm going to try it instead of my current dosing set up in my 40g. Are you doing their dosing too, or just the testing?

 

I did switch to their parts as well yes, I see no point of using regular parts when we can use the same thing but with trace elements. I wanted to report on it after the second water test in 2 months from the start to have a better understanding of how it's working. At this moment 1 months with no water changes and everything is doing well. Dosing 4ml a day from 10 000 ml. hehehe .... but my tank is not using Alk. that fast yet. ;)

  • Like 2

Share this post


Link to post
DaveFason

Cool to see these tests Alex. Makes me want to finally send off a few samples to see how my tank is doing. 

 

I may try to make it out your way to check out the store. :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
metrokat
On 9/8/2017 at 8:00 AM, Berlibee said:

Ah yes, I forgot about them hehehe: http://lab.atiaquaristik.com/share/86c3a58d34ce6d21b94e 

"Only trace elements, phosphorous and pollutants were analysed. Device is working good!"

 

I took the sample from a buckets that I didn't clean for a few weeks. So also more that happy with how the RO/DI is working. :happy:

 

 

I did switch to their parts as well yes, I see no point of using regular parts when we can use the same thing but with trace elements. I wanted to report on it after the second water test in 2 months from the start to have a better understanding of how it's working. At this moment 1 months with no water changes and everything is doing well. Dosing 4ml a day from 10 000 ml. hehehe .... but my tank is not using Alk. that fast yet. ;)

Looks good. You might need a silica buster cartridge.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Berlibee
On 9/9/2017 at 7:41 AM, DaveFason said:

Cool to see these tests Alex. Makes me want to finally send off a few samples to see how my tank is doing. 

 

I may try to make it out your way to check out the store. :D

I love to test! Hehehehe .... :lol: 

 

On 9/9/2017 at 9:19 AM, metrokat said:

Looks good. You might need a silica buster cartridge.

I have this one: http://spectrapure.com/MaxCap-Manual-Flush-90-GPD-RO-DI-System 

It's saying providing 99.95% Silica Removal I think maybe I just need to clean the buckets with RO/DI water more often. :happy: We will see what the next water test at 2 months mark will show, I'll add a water sample directly from the RO/DI next time not from the bucket.

Share this post


Link to post
metrokat
1 hour ago, Berlibee said:

I love to test! Hehehehe .... :lol: 

 

I have this one: http://spectrapure.com/MaxCap-Manual-Flush-90-GPD-RO-DI-System 

It's saying providing 99.95% Silica Removal I think maybe I just need to clean the buckets with RO/DI water more often. :happy: We will see what the next water test at 2 months mark will show, I'll add a water sample directly from the RO/DI next time not from the bucket.

I have that too but everything exhausts in time. If there is a lot of silica in your source water then it will get exhausted faster.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Berlibee

Interesting thing happening, for more than a month my Alk. is 9.3 and not changing. I'm not doing any water changes, corals are very happy and growing, have good coloration. Sending second water test to ATI now to see what are the parameters of the water after 2 months with no water changes. Sure I've tested them before sending to compare, the most interesting part is that my Hanna ULR didn't show the result of PO4 so high it was lol ... 0.6+ wondering what are the real levels of phosphates now. Tank looks super clean and healthy though.

 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recommended Discussions

×
×
  • Create New...